Sergej Mijatovič je specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti, profesor športne vzgoje in trener. Ima enajstletne izkušnje pri delu z otroki in mladostniki ter odraslimi s čustvenimi težavami, z motnjami vedenja in osebnosti, težavami v samoobvladovanju. Dodatno se je usposabljal na Šoli osebnosti pri psihoterapevtu  dr. Viljemu Ščuki, kjer se je izpopolnjeval v gestaltnem pristopu pri oblikovanju osebnosti šolarja.
Po diplomi na Fakulteti za šport se je zaposlil kot učitelj podaljšanega bivanja in športne vzgoje na Osnovni šoli Polje v Ljubljani, kjer se je prvič srečeval tudi z otroki s čustvenimi in vedenjskimi težavami. Bolj intenzivno je prišel v stik s tovrstno problematiko v Mladinskem domu Jarše v Ljubljani. Tam je pridobival dodatna znanja za delo z otroci in mladostniki s čustvenimi in vedenjskimi težavami v obliki supervizij pri dr. Zoranu Milivojeviču in drugih, podobnih, osebnostno naravnanih, delavnicah. Na Pedagoški fakulteti v Ljubljani je opravil specialno-pedagoško dokvalifikacijo za motnje vedenja in osebnosti otrok in mladostnikov. Poklicno pot je nadaljeval kot profesor športne vzgoje in učitelj v podaljšanem bivanju v Centru za korekcijo sluha in govora v Portorožu, kjer se je srečal in seznanil tudi s področjem dela z otroki in mladostniki s spektrom avtističnih motenj.
Svojo poklicno pot je nato nadaljeval kot samostojni podjetnik na področju terapevtskega dela. Deloval je kot hiperbarični operater in izvajal je kisikove terapije v hiperbarični komori, ter deloval kot sodelavec v Šoli osebnosti dr. Vilijema Ščuke in izvajal športni del celostnih obravnav pri otrocih, mladostnikih in odraslih.
K svojemu terapevtskemu pristopu je kasneje dodal še svetovalno delo, delo na telesu v obliki Japonske masaže in kiropraktike, vaje iz čuječnosti, ki jih je izpopolnjeval v triletnem izobraževanju alternativnega zdravljenja, ter večnivojsko energijsko čiščenje in zdravljenje in šamanske tehnike ekstrakcije in t.i. “Soul retrieval”.
Izobraževanje:
  – 2018 – Team Teach Certifikat
– 2017 – Certifikat Advanced Time Line Healing Technique (Sal Rachele)
– 2017 – Certifikat Time Line Healing Technique (Sal Rachele)
– 2016-2017 – Izobraževanje Yumeiho – japonska masaža in kiropraktika 1. stopnja
– 2013 – Tečaj ANDI za hiperbaričnega operaterja 2. stopnje
– 2012-2014 – sodelovanje pri superviziji delavcev na TOM telefonu iz Idrije in Tolmina, supervizor dr. Vilijem Ščuka
– 2011-2014 – Šola osebnosti – dr. Vilijem Ščuka
– 2011 – Terapevtski maraton – “Prepoznavanje sebe” – dr. Vilijem Ščuka
– 2011 – Delavnica “Šolar na poti do sebe – razvoj osebnosti šolarja – dr. Vilijem Ščuka
– 2010 – Izobraževalni seminar “Antistresni program za otroke in mladostnike”
– 2008-2011 – Tečaj alternativnega zdravljenja (energijska masaža, aromaterapija, fitoterapija,  Su-Jok, radiestezija, Karuna reiki 3. stopnja…)
– 2010 – Izobraževalna delavnica “Odpravljanje stresa”
– 2008-2009 – Socialno – pedagoška dokvalifikacija za delo z otroki z motnjami vedenja in čustvovanja
– 1996 – Fakulteta za šport – smer Aerobika in fitnes
– 1991 – Srednja elektro šola – Elektrotehnik energetik
ZAKAJ ALKIMIST?
Začetki alkimije se začnejo v starem Egiptu; alkimisti so bili tisti, ki so izdelovali zdravila, barvila, strupe iz rastlin in rud. V srednjem veku so v Evropi iskali način, kako izdelati dragocene kovine in obogateti, najti eliksir življenja in nesmrtnost.
Iz dragocenih kovin pridobivamo eliksir zdravja, kar je naše edino bogastvo.
Alikimist je knjiga (in junak) Coelhovega romana. Alkimist je nauk iskanja življenjske sreče. Je sledenje svojim sanjam in uresničevanje svoje dušne poti.
Alkimija je (deloma tudi v prenesenem pomenu) preobrazba, je sprememba, je ciklus – naj bo to fizična sprememba kovine v koloid, najsi bo to skrb za naše zdravje ali preobrazba nas samih.
Za osebni stik sem dosegljiv na številki 069 963 878 ali  e-pošti sergej(at)skupinazamoske.si, sergej(at)alkimist.net ali preko spletnega obrazca: https://alkimist.net/spletno-narocilo/